© Rootsville.eu

Etan Huijs (NL)
tiltle: The Road And The Wilderness
music: Singer-songwriter - Americana
release date: september 06, 2024
info artist: Etan Huijs


© Rootsville 2024


Met deze 'The Road And The Wilderness' krijgen we van de Nederlandse singer-songwriter een volwaardige opvolger voor zijn in 2022 uitgebrachte EP 'Dreams In Multicolor'. Met een producer als BJ Baartmans in de rangen is een goed begin uiteraard het halve werk. Voor sommigen kan de noemer 'singer-songwriter' denigrerend overkomen maar van dit alles is er bij deze 'Etan Huijs' niets van aan de hand. Puike songwriter, sublieme muzikale omkadering en daarbij een klankkleur waar je uren naar kan luisteren is zo de belichaming waar je Etan kan in onder brengen.

Vroeger spraken we over country, folk en nog zoveel meer, maar gelukkig werd alles nu ondergebracht onder de noemer 'Americana' en onder deze betiteling krijgen we hier het fijnste van dit alles te horen. Zomaar rechtstreeks uit Nederlands Limburg bundelt Etan Huijs negen geweldige nummers onder in deze 'The Road And The Wilderness' en bewijst hij hierdoor zijn volwassenheid als singer-songwriter.

Met een stevige groove opent Etan dit album met het nummer 'Ghost In The Machine' en zo wakkert hij zijn luisteraars aan om meer van dit te gaan horen. 'Harlow's Blues' is dan zo numero dos en bewijst hij nog eens des te meer dat Etan weet waar hij met bezig is. Meteen een al zoveelste hoogtepunt. 'The Road And The Wilderness' wijkt nooit of te nimmer af van een bundeling van uitstekende songs.

Met het intens rustige luisterende 'City Of Sinners' blijft Etan Huijs trouw aan zijn kwalitatief hoge eisen van wat hij als muzikant voor ogen heeft. Met een intro van een doordringende samenzang gepaard aan de beats van een jungle drum krijgt de luisteraar dan met 'Desert Moon' iets totaal anders te horen. Met het afsluitende 'Vanishing Point' verdwijnt deze 'The Road And The Wilderness' zo uit de speakers met de hoop dat Etan op dezelfde weg zal blijven verder gaan.

tracks:

01 Ghost In The Machine
02 Harlow's Blues
03 Restless Bones
04 City Of Sinners
05 The Overarchiever
06 Desert Moon
07 Midnight Ballet
08 The Tale Of Lonesome Billy
09 Vanishing Point